Кога премиерът Кирил Петков казва истината?   На 2 юни

...
Кога премиерът Кирил Петков казва истината?   На 2 юни
Коментари Харесай

2 юни, 16 ч.: Рашков не е обсъждан за шеф на КПКОНПИ, заяви Кирил Петков

Кога министър председателят Кирил Петков споделя истината?

 

На 2 юни в 16 ч. министър председателят Кирил Петков декларира: " Управляващата коалиция НЯМА претенденти, които да оглавят КПКОНПИ ”. В отговор на уточняващ въпрос дали вътрешният министър Рашков е подобаваща кандидатура за началник на антикорупционната комисия, министър ръководителят отговори: " РАШКОВ ИЗОБЩО НЕ Е ОБСЪЖДАН ”. По-късно това е отречено от водача на съдружния сътрудник Демократична България Атанас Атанасов.

 

На 8 юни в 17 ч. министър председателят Кирил Петков декларира: " Казахме, че министър Рашков е индивидът, който би трябвало да оглави КПКОНПИ . И вместо да се бавим и да се чудим, да стартираме същинските следствия, които от дълго време бяхме дали обещание ", съобщи Кирил Петков.

 

Той изясни, че като отговор на настояването им от Има Такъв Народ са споделили: " Просто не сме съгласни! ", без да дадат никакво пояснение ”.

 

По-късно министър от кабинета от квотата на Има Такъв Народ посочи, че преди държавното съвещание същия ден, на което той и сътрудниците му напуснаха, тъй като проектобюджетът даже не е обсъждан в обединението, а се внася като приключен факт, което е ненормална процедура, министър председателят го доближил и му подметнал дали партията би се съгласила за Рашков като началник на КПКОНПИ, което също в никакъв случай не е обсъждано публично в обединението, на което получил отговор, че няма по какъв начин да се утвърди, без да е повдигнат по открития ред.

  Кирил Пламенов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР